Každý, kdo kdy pracoval v gastronomii, tak by mě dal za pravdu, že se jedná o stresující a napjatou práci. Nikdy nevíte, kolik dojde lidí, jaký bude nával na fotbalový zápas nebo jaká firma si u vás udělá firemní večírek. To je však jen malý výčet toho, co můžete v gastronomii zažít. Pokud nově zvažujete otevření hospody nebo hostince, tak si dobře rozmyslete, co děláte, nebude to procházka rájem, ale peklo na zemi. Hospoda není pro padavky a aby fungovala, tak musíte obětovat čas, mládí a také své srdíčko. Rozjezd nové hospody je vždy náročné, velké přípravy, kompletní vybavení a také kvalitní kuchař, který umí vařit.
To vše a mnoho dalších věcí je potřeba, než všechno začne. Kromě toho je však velmi důležité mít i sociální sítě. Pokud jste starší a nevyznáte se v tom, tak požádejte dceru nebo syna. Jestliže žádné nemáte, tak tuto práci dejte nějaké mladé servírce, která v tom nejen žije, ale ví co je dobré. Další důležitou věcí jsou určitě nějaké bannery nebo ukazatele kde se nacházíte, a to včetně nejdůležitější věci, být na mapách. Právě to je velký tahák na lidi, kteří dané místo neznají a pro turisty. Jednoduše si otevřou mapy.com a tam najdou váš podnik.
Přečtou si zde recenze a podívají se na fotky, které nahrají spokojení i nespokojení zákazníci. Jednoduchá, a přitom velmi důležitá věc. Zaměřit byste se měli i na věci pro mladé. Vodní dýmky levně, stolní fotbálek nebo šipky nejsou od věci. Samozřejmostí by mělo být dobré pití, a hlavně dobré pivo. Právě na to tam všichni jdou. Otevírací dobu si nastavte tak, abyste vše stíhali a vaření nechte čistě na kuchaři. Ať si určí od kdy, do kdy chce vařit a udělejte nějaký kompromis. Nejzásadnější věcí jsou mapy, sítě a také ukazatelé, kde se nacházíte. Pokud budete mít tyto tři věci, tak budou chodit lidé a hospodě nebo hostinci se bude dařit.